Pelan Pelan Bali

Dreamland is een verhaal (en een strand) apart. Vele toeristen vinden de weg naar dit strand niet. Het ligt wat afgelegen en door sommige toeristen die er zijn geweest, wordt de locatie geheim gehouden. Soms is er hier en daar op internet iets over te vinden. Dit zou het mooiste strand van Bali zijn met het prachtigste water én vrijwel altijd erg rustig.

Als je voorbij de poort bent van het pad die naar het strand leidt, kom je als het ware terecht in een maanlandschap, heel droog en dor. Ooit zou hier een 18 holes golfterrein komen met villa's en alle faciliteiten ... ooit. Enkele kilometers verder kom je aan het strand ... en dan ... wow!

Surfspot

De golven zijn hier ideaal voor surfers én dus wat te gevaarlijk om kinderen in te laten zwemmen, maar hier kan je een dagje zalig rusten en de prijzen in de kleine houten restaurantjes zijn spotgoedkoop. Een bintang voor 10.000 rupiah (± € 1) als ook een nasi-goreng voor diezelfde prijs. Je vindt er ook Westerse schotels, die zijn dan ietsje duurder. Het huren van parasols en strandstoelen is hier ook geen probleem.

Tommy Suharto en Pectau Graha Development

Dit strand is het resultaat van een gefaald project genaamd "Pectau Graha Development". Een plan van Tommy Suharto, de jongste en corrupte zoon van de voormalige Indonesische president Suharto. Dit project was gestart in 1995 maar is in 1997 helemaal stilgelegd. De oorzaak: de grote financiële crisis die daar begon in 1997.

Schadevergoeding

In 2006 is Tommy Suharto vrijgelaten uit de gevangenis en hebben een groep boeren van Jimbaran een rechtszaak aangespannen tegen hem voor het onrechtmatig onteigenen van hun landerijen voor zijn luxe-project. Ze eisten een schadevergoeding voor de 74 hectaren die toen ingenomen zijn voor het project.

Ben je de drukte van Kuta even moe tijdens het hoogseizoen, trek dan eens hier naartoe. Buiten het seizoen is het hier zelfs super-rustig ...

De exacte locatie van Dreamland kun je overigens wel vinden via Google Earth ... ;-)

 

Bron: bali-lombok.be

You have no rights to post comments