Pelan Pelan Bali

Een van de belangrijkste tempels op Bali, de Titra Empul, is gebouwd om de heilige geiser van Tampaksiring. De tempel is gebouwd in 962 na Christus tijdens de heerschappij van Sri Candrabhaya Singha Warmadewa. Desondanks is een groot gedeelte van de structuur relatief nieuw. In 1969 is de tempel compleet gerestaureerd waardoor alles er weer mooi en netjes uitziet maar het antieke gevoel ietwat is afgenomen.

Heilig water

Vanuit heel Bali komen er mensen langs om in het heilge water te baden voor gezondheid en geluk. Het kristalheldere water mondt uit in een andere plas die is beschermd door een muur, volgens de traditie is dit de Balinese fontein van de eeuwige jeugd. Water is in Bali erg belangrijk en wordt in bijna alle ceremonies en rituelen gebruikt.

Indra & Sukarno

Het water van Titra Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten. De geiser zou geschapen zijn door de god Indra. Al het water dat wordt gebruikt bij crematies in Bali komt hier vandaan. In 1954 heeft president Sukarno zijn paleis, de istana negara, op een bergtop bij Titra Empul laten bouwen.

 

Bron: indonesië.nl

You have no rights to post comments