Pelan Pelan Bali

Grand Aston Bali Resort & Spa

Het is begin 2007. Krap een half jaar eerder werd de status alleenstaande mama officieel en ik verkeerde in de 'alles de eerste keer'-fase. Sterker nog, ik was nog never nooit niet alleen op vakantie geweest en nu kriebelde het toch behoorlijk. Maar wat wilde ik?

Wijde wereld in

Het was al snel duidelijk dat ik de wijde wereld in zou gaan en zelf mijn eigen verhalen over verre reizen wilde maken. Dat was dus punt één.
Punt twee was waar je als vrouw alleen veilig heen kunt. Ik had uiteraard ook een georganiseerde groepsreis kunnen uitzoeken maar naast die eerste keer fase zat ik ook heel sterk in een 'ik kan het zelf wel'-fase. Met andere woorden, ik zou helemaal in mijn uppie op pad gaan ;-)

Eindbestemming Bali

Bij het reisbureau werden enkele reisgidsen met een verre bestemming gehaald, vriend Google werd geraadpleegd. Niet snel daarna was Bali als eindbestemming gekozen en – om mezelf toch stiekem te kietelen – werd het vijfsterren Grand Aston Bali Resort & Spa gekozen als accommodatie.

Gemengde gevoelens

Kort voor mijn vertrek belandde mijn vader in het ziekenhuis en met gemengde gevoelens begon mijn vakantie. Het wat als, hoe snel kun je weer thuis zijn en dat soort dingen speelde door mijn hoofd. Daarnaast was het mijn eerste keer om alleen de wereld te verkennen en angst, blijdschap, zorgen, nieuwsgierigheid wisselden elkaar in rap tempo af.

Op slag verliefd

Twaalf dagen Bali hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Geloof je in liefde op het eerste gezicht? Nee? Nou, nadat ik de eerste voetstappen op Balinese bodem had gezet, was ik op slag verliefd. En dat gevoel is tijdens mijn verblijf alleen maar sterker geworden. Ik vind het een heerlijk eiland met super vriendelijke mensen, de cultuur blijft mij boeien, de natuur is prachtig en het klimaat goddelijk.

Pensioen

Ondertussen heb ik er een vakantie naar Thailand op zitten en over twee maanden zet ik mijn pootjes op Cubaanse bodem. Voor mijn reis naar Bali ben ik – ver weg – in Aruba en Egypte geweest. En toch, Bali heeft mijn hart gestolen.
Afgelopen week had ik het er met mijn moeder over. Wat zou ik graag mijn boeltje pakken en daar gaan wonen. Werken kan ik vanuit elke hoek van de wereld zolang ik maar een internetverbinding heb. Voorlopig blijft het bij 'keep on dreaming' maar wie weet. Ooit?

FOX magazine & Albelli fotoboek

En toen rolde de mail van FOX binnen met een special over Bali en ik heb meteen heimwee.
Kijk je even mee: Betoverend Bali

Of ben je nieuwsgierig naar mijn fotoboek: Pelan Pelan Bali

 

For the record, mijn reis heb ik in 2007 ook met FOX geboekt ;-)

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

You have no rights to post comments

twitterfacebookgoogleinstagramtumblrpinterest

Laatste berichten